Wil je trouwen in het buitenland?

Wil je trouwen in het buitenland? Wat een mooi plan.

Wil je trouwen in het buitenland? Wat een mooi plan.

Ik reis graag en regelmatig met bruidsparen mee. Zo ook een paar jaar geleden…..

In het voorjaar van 2019 ontving ik een mail van Sara en Bas, met daarin de vraag of ik hun trouwceremonie zou willen verzorgen die zomer in Polen….in de buurt van Glogow.

Goh, Polen. Dat is een eind weg. Glogow kende ik niet en na even googlen vond ik uit  dan het beste op Wroclaw te kunnen vliegen en daarna per auto de reis voort te zetten.

Eerste kennismaking

Zoals altijd, spraken we  af elkaar eerst eens te ontmoeten. Om te horen wat de wensen en verwachtingen van het bruidspaar zijn, mee te denken en samen te fantaseren hoe we één en ander vorm zouden kunnen geven.

Trouwceremonie in het Pools

De helft van de gasten zou Nederlands zijn, zo vertelden ze mij. En de andere helft Pools waarvan een groot gedeelte geen Nederlands, geen Engels en geen Duits sprak. Hoe gingen we dit oplossen?

Uiteindelijk leidde een korte speurtocht naar de Poolse Barbara, die jaren in Nederland had gewoond en bereid was om te vertalen en mijn liefdesverhaal in het Pools te brengen.

En de ontmoeting met Sara en Bas was fijn. Er was meteen sprake van een klik en we besloten er samen voor te gaan.

Trouwceremonie in voorbereiding

Niet veel later bezocht ik hen thuis. Hadden we een zeer uitgebreide voorbespreking en ontmoette ik ook de kinderen, die natuurlijk een rol in de trouwceremonie zouden krijgen.

Met de ceremoniemeesters sprak ik alles tot in detail door en de muzieklijst die werd samengesteld was prachtig.

De dag van de bruiloft!

Toen werd het eind juli. Op weg naar Polen. Ik landde 1,5 dag eerder om te acclamatiseren en die zaterdag de 27e was ik al vroeg op weg. Zo benieuwd wat dit buitenhuwelijk zou gaan brengen. We hadden alle geluk van de wereld , want die dag zou de laatste zonnige dag zijn na een lange warme periode, daarna zou het weer omslaan.

Het was even zoeken. De reis leidde door de kleinste dorpjes, langs smalle weggetjes. Maar uiteindelijk was daar die idyllische buitenplek. Meer dan prachtig gedecoreerd. De Poolse DJ met wie ik zo goed en zo kwaad als het ging het draaiboek doornam, was vertederend bereidwillig er het beste van te maken. Het geluid was fantastisch en de muziek was mooi, heel mooi.

Daar komt de Poolse bruid

De Nederlandse gastengroep arriveerde per bus. De vriendengroep van de bruidegom was allen hetzelfde gekleed wat een fantastisch effect had. De Nederlandse groep zat rechts op de hooibalen en de Poolse groep links.

En niet alleen ik, maar iedereen was onder de indruk toen de bruid verscheen. Ze leek uit een glossy magazine gestapt.

En eerlijk is eerlijk; de ceremonie was een uitdaging. Een uitdaging dit samen met mijn Poolse vertaalster te doen. Maar door de goede voorbereidingen en afstemming is het ons gelukt. We zagen tranen van ontroering bij verschillende gasten en gelukkig werd er ook veel gelachen. We bleken in staat het liefdesverhaal, de emotie en humor naar deze Pools/Nederlandse groep te hebben kunnen overbrengen.

Nog even genieten 

Sara en Bas stonden erop dat ik nog even bleef. Om te toosten, om mee te eten. En in de loop van de avond ben ik stilletjes vertrokken. Mijn vliegtuig zou vroeg in de ochtend weer gaan.

Wat was het een ervaring.

Sara en Bas, ik wens jullie alle geluk van de wereld , samen met jullie mooie kindjes toe.

Buiten trouwen in Polen

REFERENTIES

Wat ons betreft was het perfect; goede voorbereiding (we kregen ook echt het gevoel dat je er helemaal in op ging), persoonlijke benadering en voordracht

Martijn & Loes

De ceremonie was voor ons perfect. Geen enkele op-of aanmerking; je deed het fantastisch, echt! Heel erg bedankt hiervoor

Paul & Margreet

Wat een bijzondere dag was het. Alles liep perfect en helemaal naar wens. Ik vond dat je de ceremonie fantastisch hebt verzorgd.

Siebe & Peggy

+31 (0)6 4423 99 28

info@trouwplechtigheid

  • Huwelijk Polen

Trouwen in het buitenland

maart 22nd, 2021|0 Reacties

Wil je trouwen in het buitenland? Met een goede afstemming verzorg ik de mooiste trouwceremonies in het buitenland. Lees hier het hele verhaal van de bruiloft in 2019 van Bas en Sara in Polen.

  • Buitengewoon Trouwambtenaar Marie-France Bij Het Huwelijk Van John & Merlin In Westmaas

Trouwen op je eigen manier

december 15th, 2015|0 Reacties

Steeds meer mensen willen op hun trouwdag iets anders dan een traditionele plechtigheid. Zij willen een aparte trouwlocatie, zoals het strand, een buitenverblijf of trouwen in de eigen tuin. In ieder geval willen zij van "de dag van hun leven" iets bijzonders maken. Een dag die helemaal bij hen past.

  • Trouwambtenaar bij huwelijk Larissa & Ricardo in Tespelduyn Noordwijk - Juli 2015

Elke bruiloft is weer een feestje

juni 6th, 2011|0 Reacties

In februari 2011 stond er een interview met mij in “Ja, ik wil” (trouwmagazine)met als titel: Op bezoek bij de trouwambtenaar: “Elke bruiloft is weer een feestje”

Babs Marie France - Trouwambtenaar Trouwplechtigheid

REFERENTIES

Lieve, leuke, aardige emotionele reacties van stuk voor stuk fantastische bruidsparen van wie ik het voorrecht kreeg hun de trouwceremonie als babs te mogen verzorgen.

Bedankt voor de prachtige ceremonie; was zeer naar tevredenheid. Ook van verschillende omstanders kregen we complimenten!

Jody & Gert

De ceremonie was voor ons perfect. Geen enkele op-of aanmerking; je deed het fantastisch, echt! Heel erg bedankt hiervoor

Paul & Margreet

Wat ik erg mooi vond is dat je de getuigen met een mooi verhaal de aandacht gaf en ook dat je ons verhaal zo mooi bracht.

Siebe & Peggy