…een respectvol afscheid

Babs Marie France - Trouwambtenaar Trouwplechtigheid

Uitvaartspreker – Rouwceremonie – Funerair spreker-Uitvaart | Marie France

Trouwen en rouwen. Het lijken misschien twee uitersten. Maar toch…… Beide zijn het momenten waar wordt stil gestaan bij wat je  hebt en wat bij je had. Ogenblikken ook die worden gedeeld met vrijwel alle dierbaren uit je leven. Hoe vaak komt dat nu voor.

Trouwen en rouwen staan dicht bij elkaar. Ook bij een uitvaart is het belangrijk de juiste snaar te raken, niet tuttig wel stijlvol. Warm en met diepgang. Ik ben als funerair spreker te boeken voor een uitvaart en begeleid als uitvaartspreker op respectvolle wijze een uitvaartdienst.

Rouwceremonie Spreker Ceremonie Spreker

Respectvol en met liefde

Rouwen en trouwen hebben heel veel raakvlakken. Het is ook bij een uitvaart belangrijk dat je de juiste snaar raakt. Niet tuttig, maar wel stijlvol. Warm en met diepgang. Soms mag er gelachen worden en natuurlijk is er ruimte voor emotie. Dit in alle waardigheid met als doel de overledene en de nabestaanden een laatste herinnering mee te geven die bij hen past.

Daarom ben ik ook gestart als funerair spreker om u te ondersteunen en te begeleiden tijdens de uitvaart. Wat is het een prachtige, eervolle uitdaging om van de uitvaart een nooit meer te vergeten afscheid te maken. En samen met degenen die hij of zij liefhad te werken aan een rouwplechtigheid.

Wanneer er geen geestelijke zal spreken en wanneer een toespraak houden niet bij je past, je er geen behoefte aan hebt of éénvoudigweg de kracht niet voor hebt dan kun je een funerair spreker inschakelen die verwoordt wat jullie zo graag hadden willen zeggen.

Een passend afscheid is één van de laatste dingen die je nog voor de overledene kan doen en kan bovendien troost bieden.

En terwijl ik bij huwelijken de toespraak altijd als cadeautje voor het bruidspaar geheim houd, zal ik deze bij een uitvaartceremonie meestal van tevoren met nabestaanden delen en voorlezen. Niet alleen om zo eventuele kleine ‘foutjes ’te vermijden , maar ook om hen vast in alle rust voor te bereiden op dat wat tijdens de uitvaartplechtigheid komen gaat.