Babs Marie France - Trouwambtenaar Trouwplechtigheid

 Martin en Mirjam

Het huwelijk van Martin en Mirjam op Landgoed Stania State in Oentsjerk.

  • Trouwlocatie: Landgoed Stania State- Oentsjerk-Friesland

  • Trouwdatum: 16-09-2020

Een externe trouwambtenaar… daar hadden we nog nooit van gehoord totdat onze zus/schoonzus ging trouwen. Wat was dat een stuk persoonlijker zeg. Dat willen wij ook! Maar hoe komen we dan aan zo’n externe ambtenaar?  Natuurlijk, internet… Eigenlijk selecteer je dan puur op basis van uiterlijk/charisma. Vervolgens hebben we een paar trouwambtenaren aangeschreven of ze nog beschikbaar zouden zijn op onze trouwdatum. Tot slot ga je dan telefonisch in gesprek en blijkt al snel met wie je de “klik”  heb of niet. Nou Marie-France, dat was snel klaar hoor!

Al snel volgden een paar vragenlijsten die we moesten invullen om daarna een persoonlijk gesprek te voeren, dat zou dan de meerwaarde van de ceremonie worden. Nou, ik kan jullie vertellen dat Marie-France onze ceremonie wel heel erg persoonlijk heeft genomen. Nadat de vragenlijsten waren ingevuld hebben we centraal in Nederland afgesproken bij een Van der Valk-locatie. Hier hebben we ruim drie uren onder het genot van een bakje thee/koffie gezellig gezeten en ons levensverhaal met een voor ons volslagen vreemde gedeeld.  Wat nam je de tijd en wat voelde het vertrouwd. Hoe bijzonder was dat!

Er werd al snel een app-groep aangemaakt en ook hierin werden nog vele dingen besproken om de puntjes op de “ i ”  te zetten. Al snel bleek dat Marie-France heel actief betrokken was en meedacht met wat voor ons de mooiste dag van ons leven zou moeten worden. Ze kwam met zaken waar wij anders nooit aan  gedacht zouden hebben.

Wat een tijd heeft ze erin gestoken zeg! Marie-France wilde van alle daggasten (31) wilde ze een foto hebben zodat ze haar verhaal aan de juiste mensen kon richten. Wouw, wat een werk! Maar vooral, wat persoonlijk!

Marie-France, zonder jou inbreng was onze dag niet zo verlopen zoals het nu is gegaan. Wat was het mooi allemaal. Zo mooi verwoord en gesproken. Je hebt veel mensen de tranen over de wangen doen rollen. In een woord prachtig! Ik kan alleen maar zeggen dat je veel meer biedt dan wij in eerste instantie van je hebben aangenomen. Een absolute meerwaarde om de mooiste dag van ons leven ook daadwerkelijk de mooiste herinnering te laten zijn! Dankjewel hiervoor!

Groetjes,

Martin en Mirjam